Technológia

Yale-kényelem: az AccuTouch és még több ergonómia

Szerző: May 30, 2023 No Comments

A Yale gondoskodik a targoncakezelőkről: tekintse meg a Yale targoncák kényelmi beállítási lehetőségeit!

AccuTouch™ hidraulika minilever vezérlőkarok a Yale belsőégésű és elektromos modelljeiben is elérhető

A Yale belsőégésű és elektromos targoncamodelljei kartámaszba integrált mini karos (minilever) hidraulikus vezérlőegysége könnyen, ujjbegyekkel vezérelhető a targoncakezelő számára. Ergonomikus kialakítású, az ujjak végével könnyedén irányítható kartámaszba integrált karos irányítás, mellyel az irányváltoztatást, a kürt és a targonca villájának mozgását irányíthatja:  emelés, süllyesztés, oldalmozgatás és egyéb kiegészítő hidraulika kör mozgatás anélkül, hogy a kezelő a jobb oldali kezét elemelné. A kartámasz a lehető legkényelmesebb pozíciót kínálja a vezetőnek, így kevésbé terhelt a kar és a kézfej, emellett a váll, a nyak és a hát is. A teljes műszakokra tervezett, párnázott kartámaszba épített minilever irányítókar 2 tengelyen állítható, a kényelmes munkavégzés pedig garantált a vezető számára. Emelett elektromos homlokvillás targoncáinkba úgy mint Yale VT, VL, VM elérhető Joystick hidraulika vezérlés is. A joystick hidraulika vezérlés szintén komfortosan elérhetővé teszi a kezelő számára a kürt és a targonca villájának mozgását, és irányíthatja az emelést, a süllyesztést, oldalmozgatást és egyéb kiegészítő hidraulika körök mozgatását anélkül, hogy jobb oldali kezét el kellene emelnie.

A hidraulika vezérlés

Targonca legfontosabb funkcióit, mint az emelést, döntés, oldalmozgatást és egyéb, adapterrel történő mozgatásokat hidraulika karokkal vagy különböző elektronikus hidraulika vezérlőkkel kezelheti a targonca vezető.

Standard kivitelű gépeken úgynevezett karos hidraulika vezérlés található, 3 – 4 karral szerelve. Első kar általában a oszlop döntését második kar a emelést illetve süllyeztést vezérli. A 3-4. karok a különböző adapterek vezérlésére szolgálhat, úgy mint az oldalmozgató, villapozicionáló, forgató adapter, bálafogó adapter stb.

A Yale targoncákon a karos vezérlés ergonomikusan megoldott, különösképpen a homlokvillás elektromos gépeken, ahol döntést vezérlő karba integrált az irányváltó kapcsoló is.

Vezérlés a Yale tolóoszlopos modelljeiben

A Yale raktári tolóoszlopos modelljei standard kivitelben a fent részletezett minilever hidraulika vezérléssel készülnek, emellett ezen modellek rendelhetők szintén joystick vagy más néven multi pilot hidraulika vezérléssel is, amely a maximális ergonómiát biztosítja a kezelő számára.

Egyéb Yale kényelmi opciók

 

Az alábbi funkciókat alapfelszereltségben, vagy opcionálisan beépíthetően találhatja a Yale különböző modelljeiben. Modell és felszereltség alapján a legkülönfélébb kényelmi igényeket ki tudjuk szolgálni, legyen szó gazdaságos UX, vagy magaskategóriás VX modellről.

 • Általánosságban egy Yale targonca kezelőfülkéje tágas, a nagy lábtérnek köszönhetően a gép vezetője kényelmesen mozoghat, a fel- és leszállást 3 kapaszkodó és az alacsony fellépőmagasság teszi könnyebbé.
 • A szigetelt hajtáslánc és a teljes rugózású vinyl vagy szövet komfortülés rendkívül alacsony vibrációt eredményez.
 • A műszerfal-kijelző a targonca helyzetéről folyamatosan jelez a kezelő számára, aki minden testhelyzetből láthatja azt.
 • A nagy méretű kúszó/fékpedál is az alapfelszereléshez tartozik.

Még több opciós lehetőség:

 • teljes felfüggesztésű ülés,
 • tető, szélvédő, hátsó szélvédő,
 • zárt acélkabin,
 • ponyvakabin,
 • irányváltás pedállal (duál pedál)
 • panorámatükrök,
 • kulcs nélküli kódos vagy kártyás indítás,
 • 12V USB töltő, tablet, vagy telefon tartó konzol.
 • Grammer fejtámlás szövetülések széles választéka.
 • A kabinok teljes választéka rendelhetőek fűtéssel és légkondicionálással.
 • Elektromos targoncák esetében joystick vezérlés.